19:00

Nyhammars IF U

Referat: IF Vulcanus - Nyhammars IF U

Vulcanus - NIF 0 - 1 (0 - 0)

Det blev seger med 1 - 0 när vi mötte Vulcanus igen. För några veckor sedan mötte vi de i seriepremiären och det blev 3 - 3 i en mycket händelserik match. Denna gång blev det mer tillknäppt spel.

Vi hade ett visst grepp om den första halvleken, men slog för många svåra passningar och slarvade även med mottagningar på bra passningar. Det stod 0 - 0 i halvtid. Ingen på eller bredvid planen hade protesterat om vi fått en straff när Deny fälldes tydligt, men domaren var av en annan uppfattning. I övrigt var det ljumt.

Men i den andra halvleken blev passningsspelet och rörelsen i laget bättre. Vi tuggade på och spelade så pass bra att känslan var att ett mål kommer så småningom. Och det gjorde det.

Det dröjde till 81:a minuten. Målet var lite signifikativt för matchen. Jacob tog sig in i straffområdet och vann ett antal motlägg. Bollen var nära att gå över linjen bredvid målet. Målvakten tog sånär bollen i röran. Men till slut fick Jacob fram bollen till Holmberg som kunde skicka in den i mål.

Det var inget jättevackert mål. Det var heller ingen stjärnglans över matchen eller insatsen. Men det var ett sätt att vinna matchen som fungerade. Och sett till chanser kunde vi ha gjort något mål till, samtidigt som Vulcanus inte kan sägas ha haft ett enda avslut som var farligt på hela matchen.

När vi hade spräckt nollan klev Lasse av med skada och Deny fick ställa sig i målet. Vi slutförde matchen på ett taktiskt bra sätt (den här gången till skillnad mot förra mötet med Vulcanus) och Deny behövde inte ens röra bollen någon gång.

Det blev en skön vinst som var stabil och rättvis, där Jacob klev fram lite extra. Att Holmberg avgjorde var inte oväntat i det läget målet kom och backlinjen var stark från start till slut.

Nästa match är också en bortamatch. Vi möter Ulfhyttans u-lag på tisdag.